Istoric


În primavara anului 2007, Asociația Montessori Kinderhaus a deschis porțile primei gradinițe ce urma să ofere copiilor între 2 și 6 ani posibilitatea de a se dezvolta în spiritul pedagogiei Montessori. Pedagogi și asistenți cu experiență au coordonat prima grupă mixtă de copii, urmată la scurt timp de o a doua, astfel că în vara anului 2007 Montessori-Kinderhaus avea 30 de copii.

Începând cu luna septembrie 2008 a fost creată o grupă pentru copii cu vârste între 2 și 3 ani, condusă de pedagogi specializați pentru această categorie de vârstă.

Din dorința de a continua acest proces și de a le oferi copiilor care au depășit vârsta de 6 ani un mediu prielnic pentru a se putea dezvolta în ritmul propriu și a-și manifesta bucuria și dorința de a învăța, Asociatia Montessori a înființat în anul 2008 „MONTESSORI-SCHULE TIMISOARA”, o școală cu predare în limba germană pentru copii de la 6 la 9 ani, urmând apoi nivelul de școlarizare 9-12 ani în anul 2009, nivelul gimnazial în 2014 și nivelul liceal în 2021.

  • Share :
Call Now Button