Despre noi


Școala Gimnazială Montessori Haus, Timișoara este prima instituție de tip Montessori autorizată de Ministerul Educației din România, în anul 2007.

De asemenea Montessori Haus Timișoara funcționeză din 2011, în baza primului curriculum Montessori național, autorizat prin ordin de Ministru al Educației.
Suntem singura școală Montessori din Romania care oferă, în acest moment, un traseu educațional începând cu nivel antepreșcolar și până la nivel de școlarizare gimnazial, inclusiv.

Începând cu anul școlar 2007 și până în acest moment, peste 250 de familii din România, și țări din Europa au ales instituția noastră pentru calitatea sistemului educațional, practicată în conformitate cu standardele de educație concepute de dr. Maria Montessori precum și datorită ofertei educaționale variate.

Comunitatea grădiniței și a școlii noastre este în continuă creștere, numărând în prezent peste 209 copii și aproximativ 48 de cadre didactice și membri ai personalului administrativ.
Activitatea instituției se desfășoară în clădiri moderne, dotate la standarde internaționale și construite pentru a deservi programul specific desfășurat precum și nevoile copiilor, elevilor și a personalului angajat.

Prima cladire, construita in anul 2007 inițial pentru activitățile de nivel preșcolar, gazduieste acum sali de clasa dotate cu materiale didactice specifice alternativei educaționale Montessori și mobilier, pentru elevii din ciclul primar și gimnazial. Cea de-a doua cladire, inaugurata in anul 2010, gazduieste săli de clasă spațioase, moderne dedicate activităților de educație: sali de grupa special concepute pentru copii de varsta prescolara.
Instituția noastră de asemenea pune la dispoziție o biblioteca dotată cu cărți pentru copii și de specialitate pentru cadrele didactice angajate, precum și o sală de sport modernă, cu apratură și materiale de ultima generație.

Școala Gimnazială Montessori Haus, mun. Timișoara -Programe de studiu:

1. Curriculum-ul National Montessori pentru educația preuniversitara, nivel preșcolar, primar
2. Curriculum-ul National din România pentru minorități-limba germană, pentru nivelul gimnazial de școlarizare

Oferta educațională a școlii precum și filozofia Montessori contribuie la misiunea noastră de a crea un mediu care să inspire încredere, siguranță, sprijin și diversitate culturală, elemente importante pentru dezvoltarea copilului. Activitatea educațională-instructivă se desfășoară în limba germană într-un mod interactiv, natural care stimulează curiozitatea și implicit dorința de a învăța a copilului. Procesul educațional este centrat pe copil iar cu ajutorul cadrelor didactice la sală devine plăcută, lipsită de stres și competiție indusă. Fiecare copil este încurajat și susținut în a-și atinge potențialul maxim.

  • Share :