Ce înseamnă Pedagogia Montessori?

"Trebuie să ajutăm copilul să acţioneze singur, să voiască singur, să gândească singur; aceasta este arta celor ce aspiră să slujească spiritul."

~ Maria Montessori

Şcoala Gimnazială Montessori Haus Timișoara - instituție de învățământ acreditată MEN.

Dragi prieteni, vă salut aducând în atenția dumneavoastră unul din gândurile pline de înțelepciune și iubire ale Mariei Montessori, care ne călăuzește munca și misiunea.

”Cele mai bune metode sunt acelea, care îi provoacă tânărului un maxim de interes, care îi dau posibilitatea să lucreze singur, să-și facă el însuşi propria experienţă şi care îi permit să schimbe studiul cu viaţa practică. ” Maria Montessori

Este o plăcere să mă adresez vouă din postura de persoană pasionată de educație și învățământ, pedagog și membru al conducerii Școlii Montessori Haus Timișoara.

De Ce Montessori Haus Timișoara?

Respectrea individualității
Respectarea ritmului propriu de învățare și dezvoltare al copilului
Dedicație și experientă
10 ani de excelenta in educatie si de dedicare
Continuitate
Continuitate în învățământ, de la 2 ani pana la clasa VIII
Libertate de alegere
Copilul are libertatea de alegere: a locului ,a timpului si activitatii
Limba Germană
Comunicare permanentă și predare in limba Germană
Competență
Cadre didactice specializate in pedagogia Montessori
Copilul este în centru
Mediul educational este pregatit centrat pe nevoile copilului
Comunitate mare
Peste 250 de copii în instituția de învătământ, în prezent
S-a trecut testul timpului
110 ani de experienta a pedagogie Montessori la nivel Mondial

Ne-ar face o deosebită plăcere să ne vizitezi.

Testimoniale

Testimonial

"Trebuie să înțelegem - Copiii sunt extrem de sensibili la modul în care adulții se comportă în preajma lor și cu ei,"  De aceea, pentru ca un copil sa se dezvolte armonios si sănatos este nevoie de un mediu special gândit și creat centrat pe nevoiele specifice ale copilului iar adulții în preajma carora crește și se dezvoltă copilul trebuie să fie conștienți și pregătiți pentru influența lor majora pe care o au asupra copilului. Montessori Haus Timisoara este mediul special creat și gandit, cu oameni dedicați și pregătiți pentru a servii copii pe drumul acestora în a deveni adulți încrezători în propriile lor personalitați, Mulțumesc și vă recomand cu drag!

I. Bogdan

Testimonial

Avem 3 copii la Montessori si suntem in al 6- lea an de Montessori. Pentru noi se potrivește perfect cu ceea ce ne dorim noi pt copii noștri. Sunt responsabili, capabili sa decidă și sa își asume deciziile și mai ales au încredere în ei. Este mediul în care copiii noștri cresc, își petrec aprox 10 ore de luni pana vineri acolo (8-18) mediul în care învață, se dezvolta și ce este cel mai important devin Ei. Nu exista cuvinte inventate care sa transmita recunostiinta ce o am pentru aceasta institutie si pentru fiecare om de acolo. Mediul in care un copil creste este extrem de important, formeaza adultul ce va deveni.

R. Ilie

Testimonial

Pentru familia noastră, grădinița și școala Montessori reprezintă cel mai de încredere partener în creșterea și educația copiilor noștri, exercitând un rol important în formarea lor pentru viață.
Mulțumim Montessori Haus Timișoara!

C. Gașpar

Echipa de Conducere


Edith Francisca Gheorghiu
Director Unitate Invatamant


Scornea Daniel
Director de Marketing și Dezvoltare


Caraiman Laura
Director Educativ Montessori Schule


Armulescu Mona
Director Educativ Montessori Kinderhaus


Camelia Popa
Director Executiv

CLOSE
CLOSE