Ce înseamnă Pedagogia Montessori?

"Trebuie să ajutăm copilul să acţioneze singur, să voiască singur, să gândească singur; aceasta este arta celor ce aspiră să slujească spiritul."

~ Maria Montessori

Şcoala Gimnazială Montessori Haus Timișoara - instituție de învățământ acreditată MEN.

Dragi prieteni, vă salut aducând în atenția dumneavoastră unul din gândurile pline de înțelepciune și iubire ale Mariei Montessori, care ne călăuzește munca și misiunea.

”Cele mai bune metode sunt acelea, care îi provoacă tânărului un maxim de interes, care îi dau posibilitatea să lucreze singur, să-și facă el însuşi propria experienţă şi care îi permit să schimbe studiul cu viaţa practică. ” Maria Montessori

Este o plăcere să mă adresez vouă din postura de persoană pasionată de educație și învățământ, pedagog și membru al conducerii Școlii Montessori Haus Timișoara.

De ce Montessori Haus Timișoara?

Respectarea individualității
Respectarea ritmului propriu de învățare și dezvoltare al copilului
Dedicație și experiență
13 ani de excelență în educație și de dedicare
Continuitate
Continuitate în învățământ, de la 2 ani până la clasa a VIII-a
Libertate de alegere
Copilul are libertatea de alegere: a locului, a timpului și activității
Limba Germană
Proces educațional desfășurat în limba Germană matern
Competență
Cadre didactice specializate în pedagogia Montessori
Copilul este în centru
Mediul educațional este pregătit centrat pe nevoile copilului
Comunitate mare
Peste 250 de copii în instituția de învătământ, în prezent
S-a trecut testul timpului
113 ani de experiență a pedagogiei Montessori la nivel Mondial

Ne-ar face o deosebită plăcere să ne vizitezi.

Testimoniale

Testimonial

"Trebuie să înțelegem - Copiii sunt extrem de sensibili la modul în care adulții se comportă în preajma lor și cu ei".  De aceea, pentru ca un copil să se dezvolte armonios și sănatos este nevoie de un mediu special gândit și creat centrat pe nevoile specifice ale copilului, iar adulții în preajma cărora crește și se dezvoltă copilul trebuie să fie conștienți și pregătiți pentru influența lor majoră pe care o au asupra copilului. Montessori Haus Timisoara este mediul special creat și gandit, cu oameni dedicați și pregătiți pentru a servi copiii pe drumul acestora în a deveni adulți încrezători în propriile lor personalități. Mulțumesc și vă recomand cu drag!

I. Bogdan
Testimonial

Avem 3 copii la Montessori și suntem în al 6-lea an de Montessori. Pentru noi se potrivește perfect cu ceea ce ne dorim noi pentru copiii noștri. Sunt responsabili, capabili să decidă și să își asume deciziile și mai ales au încredere în ei. Este mediul în care copiii noștri cresc, își petrec aproximativ 10 ore de luni până vineri acolo (8-18) mediul în care învață, se dezvoltă și ce este cel mai important devin Ei. Nu există cuvinte inventate care să transmită recunoștința ce o am pentru această instituție și pentru fiecare om de acolo. Mediul în care un copil crește este extrem de important, formează adultul ce va deveni.

R. Ilie
Testimonial

Pentru familia noastră, grădinița și școala Montessori reprezintă cel mai de încredere partener în creșterea și educația copiilor noștri, exercitând un rol important în formarea lor pentru viață.
Mulțumim Montessori Haus Timișoara!

C. Gașpar
Testimonial

De ce Montessori Haus? Montessori pentru că utilizează potențialul copilului ca individ, pentru că el înțelege prin fapte ce înseamnă compasiune, dragoste, disciplină, independența dobândită în mod natural.  Pentru că respectă regulile Mariei Montessori, pentru că personalul este profesionist, dar în același timp dedicat sufletește, pentru infrastructura pe care o oferă clădirea în care își desfășoară activitatea, pentru că încearcă să cunoască fiecare familie în parte și nu în ultimul rând, face în așa fel încât copilul să vină și să plece de acolo cu bucurie, iar asta este până la urmă tot ce își poate dori un părinte.

A. Cornea

Echipa de Conducere


Edith Francisca Gheorghiu
Director Unitate Învățământ


Scornea Daniel
Director de Marketing și Dezvoltare


Caraiman Laura
Director Educativ Montessori Schule

Delschand Liane
Director Educativ Montessori Kinderhaus

Call Now Button
CLOSE
CLOSE