Bine ati venit!

Şcoala Gimnazială Montessori Haus Timișoara este o instituție de învățământ acreditată MEN.

Înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018.


Dragi prieteni,

vă salut aducând în atenția dumneavoastră unul din gândurile pline de înțelepciune și iubire ale Mariei Montessori, care ne călăuzește munca și misiunea.

Cele mai bune metode sunt acelea, care îi provoacă tânărului un maxim de interes, care îi dau posibilitatea să lucreze singur, să-și facă el însuşi propria experienţă şi care îi permit să schimbe studiul cu viaţa practică.
Maria Montessori

Este o plăcere să mă adresez vouă din postura de persoană pasionată de educație și învățământ, pedagog și membru al conducerii Școlii Montessori Haus Timișoara. În acest an plăcerea este mai mare deoarece în ultima perioadă a anului școlar 2013-2014, eforturile noastre, ca și echipă, au fost recompensate și fructificate pe toate planurile de interes.

Comunitatea Montessori Haus Timișoara este în continuă creștere, nu numai în ceea ce privește numarul de copii și de cadre didactice ci și în ceea ce privește nivelele de școlarizare și activități de informare pe plan local și național.

Noi adepți ai metodei de educație Montessori ni se alătură, anual, în provocarea de a face cunoscute valorile acestei pedagogii și a o prezenta ca un instrument temeinic de dezvoltare a individului.

Noi, colectivul Montessori Haus Timișoara avem marea responsabilitate față de numele Montessori, de a menține la cea mai înaltă calitate standardele și principiile introduse in învățământul mondial de doamna dr. Maria Montessori.

Trebuie să demostrăm că educația Montessori este o metodă de educație, recunoscută, a individului de la naștere și până la 18 ani și nu doar o activitate sofisticată, o alternativă la învățământul tradițional, practicată în grădinițe și școli, cum este deseori percepută.

Într-o societate în veșnică schimbare în care se cere atitudine și spirit de lider la toate nivelele,vrem să ne învățăm copiii să devină lideri prin libertate.

Pedagogia Montessori încurajează exprimarea libertății în toate acțiunile și activitățile. Această libertate permite individului dezvoltarea capacității de a lua proprile decizii în baza celor observate de el, determină încredere și respect de sine.

Este un privilegiu pentru noi să jucăm un rol semnificativ în formarea generaților de copii care vor crea o societate, bazată pe libertate, respect și solidaritate.

Director,
prof. Edith Gheorghiu